Skolkonferensen

Äntligen är det dags att träffas fysiskt! I Ur och Skurs skolkonferens för lärare, fritidspedagoger och rektorer inom skolan. Programmet innehåller en kombination av föreläsningar och workshops. Där du kan utveckla dina kunskaper inom friluftsliv och metoder att använda tillsammans med elever. Du är varmt välkommen att anmäla dig och dina medarbetare.

Kursinnehåll

Datum:  14-15 oktober i närheten av Arlanda på Tre Rosor i Rosersberg.

Vi startar med drop-in fika fredagen den 14 oktober kl. 09.30-10.00

Konferensen avslutas lördagen den 15 oktober kl. 15.30


Innehåll på konferensen:


Fredag:
 • Föreläsare David Edfelt - Utmaningar i förskola och skola- att förebygga problemskapande beteenden. David Edfelt har jobbat som psykolog inom barnpsykiatrin, skola, förskola och som samordnare för utredningsteam på bl.a. Karolinska Institutet. Sedan 2007 har han undervisat på Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet och har i över 15 år hjälpt verksamheter att bli bättre på att bemöta rätt och hjälpa när det behövs, där det behövs.
 • På hemsidan https://psykologdavid.se/ står det” Min utgångspunkt är att kunskap från psykologin och neurovetenskaperna är användbar för att förstå det som sker i vardagen vid stress, problemskapande beteenden och svåra situationer i såväl förskola, skola och fritids som i hemmet, boendet eller i arbetslivet. Jag brinner för att de som ständigt krockar med vardagen ska bli förstådda och kunna få en tillvaro som bygger på tillit, respekt och medmänsklighet. Att istället för ständiga misslyckanden uppleva att det finns möjligheter.”

 • Föreläsare Bosse Rosén- Livsnjutare och grundare av Utemaningen. https://utemaningen.se/ Bosse kommer både att föreläsa och hålla i ett praktiskt pass ute. På sin hemsida skriver han ”Vi stressar oss sönder och samman fast det gör oss sjuka. Vi plottrar bort det enda liv vi har på distraktioner fast vi innerst inne längtar efter mening och sammanhang. Men det borde inte behöva vara så här illa. Om du och jag bestämmer oss för att lägga vår tid och våra resurser på sånt som verkligen tillför livskvalitet skulle vi må bättre själva och vara vänligare mot planeten.”
 • Bosse inspirerar människor och företag till att må bra, utvecklas och göra skillnad i vänlig samverkan med naturen. Bosse är Leg sjukgymnast, Bio-geovetare. (Som en biolog som också vet en del om sten, jord och landformer.), Auktoriserad naturguide sedan 2004, Naturhälsopedagog, Instruktör i mindfulness, Framför allt har han guidat hundratals (tusentals?) människor till ökat välbefinnande i naturen.

 • Praktiskt pass med Bosse Rosén
 • Reflektion och kollegialt lärande utifrån föreläsningarna.
 • Kollegialt lärande ämnesvis.
Lördag 15 oktober
 • Kollegialt lärande ämnesvis
 • Workshop välja två av dessa pass
 • Friluftsteknik kring lägerplatsen med Adrian Clark
 • Slöjda med kniv med Peter Olofsgård
 • Naturparkour med Anna Ahlström och en kollega från Friluftsfrämjandet.

Mer information om innehållet på workshopen kommer att finns på anmälningssidan.
Pris: 3500:- ex. moms. I priset ingår drop-in fika, lunch, tre rätters middag, övernattning på Tre Rosor, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och föreläsare. 
Om du inte vill övernatta kostar konferensen 2500:- ex. moms, för detta alternativet, maila Lotta lotta.soderberg@iurochskur.se efter att du gjort din anmälan. 

Anmälan till Skolkonferensen kommer att öppnas vid lunchtid på torsdag 18/8. För att anmäla dig gå in på www.iurochskur.se klicka på utbildning och sedan anmälan till höstens utbildningar. Vid anmälan ska även workshop väljas. Sista anmälningsdag är den 7 september. Detta för att vi ska kunna avboka föreläsare vid för få anmälda.
Komihåg vid anmälan att fylla i specialkost.

Vi hoppas att du/ni vill vara med och utvecklas tillsammans med oss!

Varmt välkommen att anmäla dig/er!

        Med vänlig hälsning

Kerstin Andersson och Lotta Söderberg Friluftsfrämjandet I Ur och Skur utveckling.

Kommande tillfällen i

Rosersberg

Tre Rosor
2022-10-14
Platser finns
3 500 kr exkl. moms