Eldstål

Varmt välkomna till I Ur och Skurs konferens Eldstål för rektorer inom I Ur och Skurs förskolor. Du är varmt välkommen att anmäla dig och utvecklas tillsammans med oss. 

Konferensen innehåller en kombination av föreläsningar och workshops.  

Kursinnehåll

Datum:  13-14 oktober i närheten av Arlanda på Tre Rosor i Rosersberg.

Vi startar med drop-in fika torsdagen den 13 oktober kl.09.30-10.00

Konferensen avslutas fredagen den 14 oktober kl.16.30


Innehåll på konferensen:

Torsdag: 
 • I Ur och Skurs arbete med fokus på Hållbar utveckling
 • Ett rektorsår på I Ur och Skur.
 • Kollegialt lärande och erfarenhetsutbyte
 • Inhämta tankar kring I Ur och Skurs satsning på ny webbsida
 • Ett praktiskt pass med gruppstärkande aktiviteter som du kan använda dig av på personalmöten.
 • Ett axplock från I Ur och Skurs utbildningar som är bra för dig som rektor att känna till.
Fredag:
 • Föreläsare David Edfelt - Utmaningar i förskola och skola- att förebygga problemskapande beteenden. David Edfelt har jobbat som psykolog inom barnpsykiatrin, skola, förskola och som samordnare för utredningsteam på bl.a. Karolinska Institutet. Han är författare till boken “Utmaningar i förskolan – att förebygga problemskapande beteenden”. Han har även skrivit böckerna Hjärna i förskolan- vägen till barns lärande och utveckling samt Beteendeproblem i förskolan. Sedan 2007 har han undervisat på Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet och har i över 15 år hjälpt verksamheter att bli bättre på att bemöta rätt och hjälpa när det behövs, där det behövs.

 • Föreläsare Bosse Rosén- Livsnjutare och grundare av Utemaningen. https://utemaningen.se/ Bosse kommer både att föreläsa och hålla i ett praktiskt pass ute. På sin hemsida skriver han ”Vi stressar oss sönder och samman fast det gör oss sjuka. Vi plottrar bort det enda liv vi har på distraktioner fast vi innerst inne längtar efter mening och sammanhang. Men det borde inte behöva vara så här illa. Om du och jag bestämmer oss för att lägga vår tid och våra resurser på sånt som verkligen tillför livskvalitet skulle vi må bättre själva och vara vänligare mot planeten.”
 • Bosse inspirerar människor och företag till att må bra, utvecklas och göra skillnad i vänlig samverkan med naturen. Bosse är Leg sjukgymnast, Bio-geovetare. (Som en biolog som också vet en del om sten, jord och landformer.), Auktoriserad naturguide sedan 2004, Naturhälsopedagog, Instruktör i mindfulness, Utbildad Uteledare i Friskis & Svettis, Kursledare inom naturparkour i Friluftsfrämjandet. Framför allt har han guidat hundratals (tusentals?) människor till ökat välbefinnande i naturen.

 • Praktiskt pass med Bosse Rosén
 • Reflektion och kollegialt lärande utifrån föreläsningarna.
 • Vi avslutar kl.16.30
Pris: 3500:- ex. moms. I priset ingår drop-in fika, lunch, tre rätters middag, övernattning på Tre Rosor, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och föreläsare. 
Om du inte vill övernatta kostar konferensen 2500:- ex. moms, för detta alternativet, maila Lotta lotta.soderberg@iurochskur.se efter att du gjort din anmälan.

Anmälan till Eldstål kommer att öppnas vid lunchtid på torsdag 18/8. För att anmäla dig gå in på www.iurochskur.se klicka på utbildning och sedan anmälan till höstens utbildningar. Det är begränsat antal platser så anmäl dig så snart anmälan är öppen.  Sista anmälningsdag är den 7 september. Detta för att vi ska kunna avboka föreläsare vid för få anmälda.
Komihåg vid anmälan att fylla i om du har specialkost.

Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss!

Varmt välkommen att anmäla dig!

         Med vänlig hälsning

           Kerstin Andersson och Lotta Söderberg Friluftsfrämjandet I Ur och Skur utveckling.

Kommande tillfällen i

Rosersberg

Tre Rosor
2022-10-13
Platser finns
3 500 kr exkl. moms