Främja barns psykiska hälsa i förskolan

Främja barns psykiska hälsa i förskolan

Många barn spenderar en stor del av sin vakna tid i förskolan. Vi behöver därför ha en stor medvetenhet kring hur vi tillgodoser deras behov i verksamheten, för att de ska få tillgång till den utbildning som erbjuds och kunna utveckla en god psykisk hälsa. 

I föreläsningen ges en bred bakgrund till området psykiska hälsa bland de yngsta barnen, men också konkreta förslag på hur man som pedagog kan arbeta praktiskt för att främja barns psykiska hälsa. Det handlar om ett medvetet arbete med relationer, känslor, stress och gruppklimat, där arbetslaget och dess förhållningssätt och barnsyn är centralt. 

Lite ur innehållet:

🌱 Barn och stress – vad stressar barn och hur hanterar vi stress i våra verksamheter? 

🌱 Hur barnsyn och bemötande påverkar barns vardag

🌱 Arbeta hälsofrämjande med barns känslomedvetenhet

🌱 Relationen som skyddsfaktor, verktyg för att stärka relationer

🌱 Utveckla ett tryggt och positivt gruppklimat, minska konflikter och kränkningar

 

Anna Hellberg Björklund är legitimerad psykolog och specialist i pedagogisk psykologi, med inriktning förskolepsykologi. Hon arbetar i eget företag med handledning, utbildning och föreläsningar. Anna skriver också böcker för förskolepersonal, bland annat Traumamedvetenhet i förskolan (2017), Föräldrasamverkan i förskolan (2021) och Främja barns psykiska hälsa i förskolan (2023). Anna har tidigare arbetat som utbildare i TMO på Rädda Barnen. 

Pris: 500 kr exkl. moms

Kommande tillfällen

Webbutbildning

Webbutbildning
2024-05-07 16:30 - 19:00
Platser finns
300 kr exkl. moms