Grundutbildning

Utbildningen ger en grund att arbeta inom I Ur och Skur. I utbildningen bearbetas I Ur och Skurs pedagogikmodell  

Kursinnehåll

Grundutbildningen ger en djup och bred grund för att arbeta med I Ur och Skurs pedagogik. Utbildningen inom I Ur och Skur utgår från läroplanerna Lgr22 och Lpfö18 och vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Genom ett medvetet ledarskap, utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande, natur och miljökunskap och friluftsliv nås läroplanernas mål med I Ur och Skurs metoder. Innehållet i utbildningen är I Ur och Skurs pedagogikmodell, förhållningssätt/ledarskap, värdegrund och barnsyn. Under utbildningen varvas teori och praktiska metoder.


Utbildningen är fem dagar uppdelad på tre utbildningstillfällen. Det första tillfället är 2 praktiska dagar förlagda på kursplatsen, tredje dagen är en digital, teoretisk dag och fjärde och femte dagarna är återigen fysiska på kursplatsen. Självstudier och hemuppgifter ingår i utbildningen.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig  till dig som arbetar inom en I Ur och Skur enhet, ska börja arbeta inom en eller ska starta en I Ur och Skur. enhet. 

Kursmål

  • Tydliggöra I Ur och Skurs pedagogik och metoder.
  • Utveckla sitt ledarskap genom samtal, reflektion och erfarenhetsutbyte. 
  • Efter utbildningen kunna leda och arbeta med I Ur och Skur enligt uppställda kvalitetskrav och riktlinjer för verksamheten. 
  • Utveckla en förståelse för hur rörelse och friluftsliv kan användas inom förskolans och skolans alla stadier i lär- och grupprocesser för att stärka individen. 
  • Skaffa sig kunskap om olika metoder i att arbeta ämnesövergripande och bidra till att utveckla sin egen lärarroll.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris: 5 300 kr exkl. moms

Det finns inga kommande kurstillfällen